[MCLPress] (no subject)

Baumans Luc luc.baumans at telenet.be
Wed Nov 11 01:45:08 CST 2020


Beste vrienden,
Het is met grote verslagenheid dat ik jullie het overlijden van John ON4UN moet mededelen.
We zullen ons John herinneren als een radioamateur in hart en ziel. Hij was ook een bijzonder man. Het is een ontzettend moeilijke opdracht om de verdiensten van deze man in enkele lijnen op papier te zetten. De diverse bijdragen in CQ-QSO over antennes en de verschillende boeken over Low-band DX-ing zullen ons bij blijven. Dat John grote bekendheid genoot buiten onze grenzen heen hoeft geen betoog. We zijn hem dankbaar voor zijn bijdrage aan het radioamateurisme en voor zijn inzet binnen de UBA. Als dankbaarheid voor al zijn werk, werd hij in 2009 benoemd tot Erevoorzitter van de UBA.
Binnen onze vereniging was John ON4UN bijzonder actief. Tussen 1963 en 1965 was hij actief als Traffic Manager. 
John ON4UN maakte deel uit van de HF Commissie van 1983 tot 2016. In 1994 werd hij provinciaal voorzitter van Oost-Vlaanderen. Twee jaar later trad hij toe tot het nationaal bestuur van de UBA. Van 1998 tot 2007 werd hij voorzitter van de UBA. Hij lag aan de basis van vele hervormingen binnen de UBA. Na een lange loopbaan binnen de UBA trok hij zich terug in 2016. Hij was evenwel altijd bereid voor een goede raad. Heel wat verworvenheden die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen zouden we nooit verkregen hebben zonder toedoen van John ON4UN.
Deze moeilijke tijden laten ons niet toe om de uitvaartdienst bij te wonen. Marleen Devoldere, de dochter van John, liet ons weten dat ze een digitale afscheidsceremonie plant op zaterdag 21 november. Ze houdt ons op de hoogte van de praktische zaken. Als je een bericht wilt sturen, mail dan naar ON4UN.SK at gmail.com - John's oude e-mailaccount is niet meer in gebruik. Je kan John ook een bezoek brengen aan QRZ.com waar hij altijd zijn cv bijhield.
Best 73,
Claude – ON7TK
Voorzitter van de UBA


Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://hamradio.be/pipermail/mclpress_hamradio.be/attachments/20201111/08d3e4c9/attachment.html>


More information about the MCLPress mailing list