[MCLPress] Fort Kessel 28-8-2016

Frans Verheyden frans.verheyden at gmail.com
Sun Aug 21 08:00:13 CDT 2016


De radioamateurs Mechelen doen mee aan de open monumentendag 
Fort Kessel
Op zondag 28 augustus van 10u tot 18u kan je het fort gratis en zonder reservatie bezoeken.
 De gidsen van Kessel Fort nemen je graag mee op geleide wandelingen door dit fascinerende bouwwerk. De ervaren  enthousiastelingen zullen u weten te boeien door met u door de tijd te reizen en u terug te voeren naar de verschillende periodes waarin het fort een rol speelde. Breng zeker ook een bezoekje aan de Kamer van de Commandant en ‘zijn schatten'.
Tijdens deze open forten-dag kan je ook nog kennis maken met de wondere wereld van de communicatie in de eerste en de tweede wereldoorlog. De radioamateurs van de afdeling Mechelen zuilen je uitleggen waarom telegrafie nu ook behoort tot ons immaterieel erfgoed. Ais je hun tentoonstelling met prachtige foto’s en leerrijke teksten hebt gezien zal je daarna vlot kunnen meepraten over de verschillende soorten communicatie van toen en nu.
Je zal live meemaken hoe radioamateurs wereldwijde draadloze verbindingen maken en uiteraard zullen zij u ook graag meer informatie geven over hun boeiende hobby.
Julien Cannaerts van de gidsenwerking is een verwoedt verzamelaar van communicatietoestellen uit de eerste en tweede wereldoorlog en hij zal enkele stukken uit zijn prachtige collectie tentoonstellen.
Locatie  Fort Kessel   Fortstraat z/n Kessel   www.fortvankessel.be
Op het net gezet door 
On5go Frans Verheyden


Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://hamradio.be/pipermail/mclpress_hamradio.be/attachments/20160821/383087e0/attachment.html>


More information about the MCLPress mailing list